Facebook Twitter YouTube LinkedIn Pinterest Google+ Scoop.It

Project Profiles

Aurora St. Luke’s Medical Center Physician Lounge

Entrance with curvilinear soffit and mirrored floor design
Lounge with feature wall and accent ledge
Semi-private computer kiosks with low-height panels and decorative screens
Kitchenette with display shelving, half-height drawer fronts, and both dining and bar-height seating
Beverage counter with LED pendents and under-cabinet lighting

Aurora St. Luke’s, in Milwaukee, asked BSI to renovate and redesign their existing Physician’s Lounge. The client believes that the physician’s lounge is an integral part of the hospital network, allowing Physicians to build relationships with colleagues, grab a bite to eat, and take a quick break. The objective of this major hospital to renovate their current lounge was critical to their success as an organization

Understanding the need for a major transformation to the original lounge, the hospital expanded the lounge by taking space from adjacent rooms, allowing for a second entrance and increasing the space to approximately 900 square feet. A wall separating the original lounge was removed to provide better circulation and increased openness

Finishes throughout the lounge were designed to be light and bright, while exuding a feeling of upscale hospitality, while maintaining the durability of hospital-appropriate materials. A curved soffit, with a mirrored floor pattern, brings added dimension to the space. LED dimmable lighting illuminates the room and gives the occupants increased control over their environment. A featured television wall provides a focal point which can be seen from all angles within the space.


Project Size: 938 sq ft
Project Duration: 3 months
Contract Format: Design, Build, Furnish
Awards: ASID Bronze Award
BSI Services: Design, Build, Furnish including: Interior Architecture and Design Interior Construction Project Management Electrical Lighting Flooring Finish Selection Furniture Layout & Installation